Hot-Dog-Faltenbrot

Hot-Dog-Faltenbrot

4.3 491 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Senf, mittelscharf
    50 g
  • Ketchup
    50 g
  • Butter zum Einfetten
  • Gouda in Stücken
    150 g
  • Gewürzgurken abgetropft, in Stücken
    100 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    600 g
  • Wasser
    300 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Zucker
    1 Prise
  • Salz
    2 TL
  • Öl
    5 g
  • Röstzwiebeln
    80 g
  • Wiener Würstchen in dünnen Scheiben (ca. 5 mm)
    6

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 672 kcal / 2811 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 82 g
Błonnik 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...