Pizza mit Pute und Sauce Hollandaise

Pizza mit Pute und Sauce Hollandaise

4.5 552 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 Stücke

Składniki

Pizzateig
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Wasser
    140 g
  • Zucker
    1 TL
  • Hefe (20 g), zerkrümelt
    ½ Würfel
  • Mehl
    280 g
  • Salz
    ¾ TL
Pizzabelag
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Mozzarella in Stücken
    200 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Tomaten in Stücken
    200 g
  • Tomatenmark
    15 g
  • Salz
    ½ TL
  • Oregano, getrocknet
    ½ TL
Sauce Hollandaise
  • Wasser
    20 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Butter in Stücken
    175 g
  • Eigelb
    4
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 - 2 Prisen
Putenfleisch und Fertigstellung
  • Öl
    20 g
  • Zwiebel halbiert, in Ringen
    50 g
  • Putengeschnetzeltes
    250 g
  • Paprika rosenscharf
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Knoblauch, gemahlen
    ½ TL
  • Kümmel
    1 Prise
  • Basilikum, getrocknet
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 485.1 kcal / 2030 kJ
Białko 18.6 g
Tłuszcz 33.3 g
Węglowodany 27.6 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...