![Mozzarella-Salami-Happen Mozzarella-Salami-Happen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eee87f3b-a829-4ad3-8f1a-bbd1c7c3ddf1/Derivates/83242b9e-fd23-4bf6-ad3e-6604bf46e0f4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 30 g Butter, in Stücken
- 220 g Milch
- 30 g Rohrzucker, hell
-
25
g frische Hefe, zerbröselt
lub 2 ¼ TL Trockenhefe - 350 g Mehl
- 1 TL Knoblauch, gemahlen
- ¼ TL Petersilie, getrocknet
- ¼ TL Basilikum, getrocknet
- ¼ TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Meersalz
- Olivenöl zum Einfetten
Tomatensauce
- 2 Knoblauchzehen
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 500 g passierte Tomaten
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 2 TL Zucker
- 1 TL Meersalz
- 2 Prisen Pfeffer
Fertigstellung
- Mehl zum Bearbeiten
- 250 g Mozzarella, gut abgetropft, in Stiften (1 cm)
- 80 g Peperoni-Salami, in Streifen (1 cm)
- 700 g Wasser, warm
- 60 g Natron
- Meersalz, grob, zum Bestreuen
- 40 g Butter, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 440 kJ / 105 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g