Mozzarella-Salami-Happen

Mozzarella-Salami-Happen

4.0 89 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
32 Stück

Składniki

Teig
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Milch
    220 g
  • Rohrzucker hell
    30 g
  • frische Hefe zerbröselt
    25 g
    2 ¼ TL Trockenhefe
  • Mehl
    350 g
  • Knoblauch, gemahlen
    1 TL
  • Petersilie, getrocknet
    ¼ TL
  • Basilikum, getrocknet
    ¼ TL
  • Oregano, getrocknet
    ¼ TL
  • Meersalz
    1 TL
  • Olivenöl zum Einfetten
Tomatensauce
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Olivenöl
    30 g
  • passierte Tomaten
    500 g
  • Oregano, getrocknet
    1 EL
  • Zucker
    2 TL
  • Meersalz
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
Fertigstellung
  • Mehl zum Bearbeiten
  • Mozzarella gut abgetropft, in Stiften (1 cm)
    250 g
  • Peperoni-Salami in Streifen (1 cm)
    80 g
  • Wasser warm
    700 g
  • Natron
    60 g
  • Meersalz, grob zum Bestreuen
  • Butter in Stücken
    40 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 440 kJ / 105 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...