Urządzenia i Akcesoria
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen100 g
-
Zucker150 g
-
Orangenschale unbehandelt (à 2 x 4 cm), dünn abgeschält2 Streifen
-
Eierlikör150 g
-
Eier3
-
Speisestärke50 g
-
Backpulver3 TL
-
Wasser1500 g
-
weiße Schokolade in Stücken80 g
-
Rapsöl3 TL
-
Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken80 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1282 kJ /
306 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quadratische Eierlikör-Torte
1 godz. 40 min
Apfel-Wein-Tarte
3 godz.
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Käse-Sahne-Torte
2 godz.
Eierschecke
7 godz.
Orangen-Mohn-Guglhupf
1 godz. 20 min
Bratapfelkuchen
7 godz.
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 godz. 15 min
Marmor-Gugelhupf
3 godz.