Banoffee Cream Pie

Banoffee Cream Pie

4.1 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 slices

Składniki

Pie Crust
  • homemade pie crust chilled (9 in.)
    1
    1 pie crust, chilled (9 in.)
Filling
  • unsalted butter cut into pieces (½ in.)
    8 oz
  • dark brown sugar
    6 oz
  • heavy whipping cream
    6 ½ oz
  • corn syrup
    2 tbsp
  • vanilla extract
    ½ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • gelatin powder, unflavored
    1 packet/envelope
Topping
  • sugar to taste
    1 - 2 tbsp
  • heavy whipping cream chilled
    16 oz
  • bananas sliced (¼ in.)
    2 - 3
  • chocolate grated, to garnish

Wartości odżywcze na 1 slices

Kalorie 719.4 kcal / 3010.2 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 57.7 g
Węglowodany 49.4 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 35.3 g
Sód 229.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...