![Pineapple Upside Down Cake Pineapple Upside Down Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/613adbf4-0178-49cd-a794-b2a9e04b4e28/Derivates/ab1b061b-a563-46c5-b238-46a3cfc51b79.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- 140 g brown sugar
- 115 g unsalted butter, diced, room temperature
- 6 - 7 slices canned pineapple, in juice, plus 140 g juice
Batter
- 170 g icing sugar
- 170 g unsalted butter, diced, room temperature
- 2 large eggs
- 3 tbsp dark rum, divided
- 1 tsp natural vanilla extract
- 240 g all-purpose flour
- 2 tsp baking powder
- ⅛ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1714.2 kJ / 409.7 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 108.3 mg
Alternatywne przepisy
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1h
Stone fruit crumble
1 Std. 15 Min
Christmas Upside Down Cake
1 Std. 10 Min
Citrus Cheesecake
2h 45min
Miniroscón de Reyes (Spanish King’s Cakes)
3 Std.
Garlic soup
40p
Vegetable and hazelnut cheese muffins
45min
Choux pastry
2h
Delizie al Limone (Lemon Crinkle Cookies)
1h 30min
Strawberry Panna Cotta
4h 40min
Pineapple Upside Down Cake
1 Std. 15 Min
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h