Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pernil de porco fumado (650 g aprox.)
- 1500 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 200 g vinho branco
- 5 pés de tomilho, só as folhas
- 20 g salsa
- 1 cabeça de alho cortada ao meio
- 100 g chalota
- 50 g vinagre
- 1 baguete torrada cortada em fatias p/ servir
- Mostarda à antiga q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1707.8 kJ / 408.2 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 324.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40 min
Couve-flor gratinada
50 min
Perna de borrego com crosta de ervas e puré de couve-flor e pera
2h 5min
Tarte gelada
3 godz. 20 min
Marquise de chocolate com molho de laranja
6 Std. 25 Min
Caldo de beterraba
Brak ocen
Gratinado de aipo com cherne
45 min
Covilhetes de Vila Real
1 godz. 25 min
Dip de curgete e sésamo
1 godz.
Creme de aipo e maçã
30 min
Guisado de carne à moda da Etiópia (Zighinì)
50 min
Peixe ao sal
1 godz.