Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 50 g açúcar light
- 100 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 300 g iogurte natural magro
- Raspas de chocolate q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 678.8 kJ / 162.3 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 116.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de chocolate e avelã
5min
Leite-creme conventual
15min
Crepes com fruta e creme de baunilha
25min
Panqueca no forno
1h
Waffles cor-de-rosa
8h
Mousse de chocolate com laranja
40min
Taça dos reis
8h
Bolo de chocolate sem glúten
45min
Bolo arco-íris
1h
'Sidra'
45min
Mousse de aveia
8h
Leite-creme de chocolate
40min