Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g perna de frango s/ pele e s/ osso e s/ nervos cortada em pedaços
- 200 g mistura de legumes (ex.: talo de aipo, alho, cebola, alho-francês) cortados em pedaços se necessário
- 4 pés de mistura de ervas aromáticas frescas (ex.: alecrim, tomilho, salsa), só as folhas
- 150 g sal grosso
-
100
g vinho branco
lub 100 g água - 1 folha de louro
- 1 cravinho
- 5 sementes de coentros (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 625 kJ / 149.4 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 14717.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de gemas
20 Min
Caldo de galinha - TM5
1 Std. 5 Min
Achar de beringela
1 Std. 25 Min
Caldo de carne sólido
3h
Queijo tipo mascarpone
16 Std.
Doce de aproveitamentos
35 dk
Caldo de carne
40 dk
Caldo de legumes
45 Min
Zabaione
15 Min
Queijo mascarpone - TM5
20h 30min
Queijo
50 Min
Bebida de soja
4h 45 min