Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 35 g Öl
- 7 Eier
- 400 g Mehl
- 100 g Speisestärke
- 1 Pck. Backpulver
- 130 g Milch
Creme
- 1 Glas Heidelbeeren (600 g)
- 100 g weiße Schokolade, in Stücken
- 200 g Schmand
Guss
- 400 g weiße Schokolade, in Stücken
- 10 g Sonnenblumenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 114 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Joghurt-Torte
9u.
Dresdner Eierschecke vom Blech
4 Std. 30 Min
Wassermelonen-Kuchen
2h 15min
Bunter Limonadenkuchen
1h
Party Cake
2h 10min
Kalte Kuh
5h 45 min
Butterkekskuchen mit Puddingfüllung
3 Std.
Konfetti-Torte
3 Std.
Spiegelei-Kuchen
1h 15min
Schokoladen-Marshmallow-Kuchen
3 Std.
Selterskuchen
2 godz.
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1h 30min