Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 豬肉 ,切塊(約3公分),放入冰箱冷凍約30分鐘
- 30 克 蔭瓜 ,略為切碎
- 2 茶匙 蠔油
- 1 茶匙 糖
- 1 大匙 太白粉
- 400 克 苦瓜 ,切圈(高約2公分),去內膜
- 2 茶匙 醬油
- 1 茶匙 蔭豆豉 ,拍扁
- 500 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1048.7 kJ / 250.9 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Błonnik
- 3.4 g