Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Icing
- 250 g granulated sugar
- 50 g double cream
- 180 g white chocolate, small pieces or callets
- 50 g unsalted butter, soft
- 100 g mascarpone
Cake
- plain flour, for flouring
- 340 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 340 g caster sugar
- 6 medium eggs
- 20 g whole milk
- 340 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 2 tsp natural vanilla extract
Whipped Cream and Decoration
- 300 g double cream
- 50 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 500 g mixed fresh fruit, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2564.6 kJ / 612.9 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 431.4 mg
Alternatywne przepisy
Crocodile Cupcake Cake
2u.
Whipped cream
10min
Chocolate Sauce
5 min
Soft Carrot Tortilla Chips with Guacamole (TM6)
1u.
Spider Web Cupcakes
1h 5min
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1u.
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30min
Spinach Soup and Pea Risotto with Prawns
30min
Mixed Seafood Risotto
40min
Seafood Pizza
2 godz. 45 min
Fluffy Japanese Cheesecake
1u. 50min
Chocolate-filled Cinnamon Pretzel Bites
1u. 50min