Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Icing
- 250 g granulated sugar
- 50 g double cream
- 180 g white chocolate, small pieces or callets
- 50 g unsalted butter, soft
- 100 g mascarpone
Cake
- plain flour, for flouring
- 340 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 340 g caster sugar
- 6 medium eggs
- 20 g whole milk
- 340 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 2 tsp natural vanilla extract
Whipped Cream and Decoration
- 300 g double cream
- 50 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 500 g mixed fresh fruit, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2564.6 kJ / 612.9 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 431.4 mg
Alternatywne przepisy
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
Spelt Cake with Orange, Chocolate and Walnuts
1h 20 min
Apple Spaghetti with Strawberry Dressing
Brak ocen
Olive Spread
5 min
Yoghurt Cake
1h
Chocolate cake pops
1j 55 menit
Gluten-free Pain au Chocolat
6 Std. 15 Min
Soya Yoghurt
12 godz. 10 min
Grenadine
45min
Pierogi with Meat
1h
Caramel Brownies
1h 20 min
Gluten-free Raspberry Cream Roulade
25 Std. 40 Min