Urządzenia i Akcesoria
Number Cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
16 portions
Składniki
Icing
-
granulated sugar250 g
-
double cream50 g
-
white chocolate small pieces or callets180 g
-
unsalted butter soft50 g
-
mascarpone100 g
Cake
-
plain flour for flouring
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing340 g
-
caster sugar340 g
-
medium eggs6
-
whole milk20 g
-
self-raising flour340 g
-
baking powder1 tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
natural vanilla extract2 tsp
Whipped Cream and Decoration
-
double cream300 g
-
icing sugar50 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
mixed fresh fruit for garnishing500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
431.4 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
2564.6 kJ /
612.9 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
21.7 g
Węglowodany
67.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lasagne-style Courgette Bake
2 godz. 15 min
Coconut Milk Crushed Ice with Fruit
Brak ocen
Jollof Rice
1 godz. 20 min
Fluffy Japanese Cheesecake
1 godz. 50 min
Lemon Curd and Nectarine Tart
3 godz. 40 min
Virgin Passion Fruit Mojito
10 min
Peanut Milk and Patties
8 godz. 55 min
Obe Ata (Red Pepper Sauce)
1 godz. 20 min
Orange Chiffon Cake
1 godz. 15 min
Mango sago pudding
35 min
Vegan Toasts with Roasted Pepper and Cashew Nut Paste
5 min
Lafun (Amala)
10 min