Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 250 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 120 g farinha integral
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 70 g
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de forma sem côdea
2h
Pãezinhos de cereais
2h
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2h
Pão da terra
1h 35 min
Pão norueguês
55min
Pão de iogurte
50min
Cacetinhos de centeio
1h 30min
Pão de centeio e noz
1h 25min
Pão integral caseiro com farinha de sementes
2h
Pão de iogurte
1h 25min
Pão de centeio e aveia
1h 30min
Pão de alfarroba
1h 35 min