Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pão tipo alentejano (800 g aprox)
- 100 g queijo Emmental cortado em pedaços
- 100 g queijo mozarela cortado em pedaços
- 100 g queijo da Ilha cortado em pedaços
- 300 g óleo
- 1 ovo
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 10 g mostarda
-
1
pitada de pimenta
lub ½ malagueta - ½ c. chá de paprika
- ½ c. chá de sal
- 15 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1666.2 kJ / 398.2 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 394.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de presunto e Camembert
1h
Monstro das bolachas
1h 20 min
Lasanha
1h 10min
Tronco nevado de Natal
1h
Doce da casa
45min
Doce branco com ameixa
4h
Wraps de frango e ananás
30min
Piza de alheira, espinafres e ovos de codorniz
1 Std. 25 Min
Doce de amêndoa e ovos-moles
1h 20 min
Mil-folhas
5h
Bolo 10º aniversário do Cookidoo®
2h
Pão recheado com queijo e alho-francês
40min