Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 130 g margarina p/ culinária
- 1 ovo
- 35 g água
- Sal q.b. p/ temperar
- 200 g cebola
- 300 g tomate fresco cortado em quartos
- 150 g pimento verde
- 3 pés de salsa
- 30 g azeite
- 160 g atum em lata escorrido
- 1 c. chá de açúcar
- 15 g farinha
- 1 c. sopa de orégãos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1289.9 kJ / 308.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 161.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bola de atum, pimentos e azeitonas
2 godz. 50 min
Croquetes de atum
20 Min
Folhados de carne
1 Std. 10 Min
Pastéis recheados com carne
2 Std. 15 Min
Miniquiches de alho-francês
1 Std. 40 Min
Triângulos de milho e alho-francês
1sa
Chamuças
1sa 30 dk
Rolos de queijo e bacon
1 godz. 20 min
Tarteletes de legumes e bacon
1sa
Empanadas vegetarianas
1 Std. 10 Min
Pão recheado com queijo mozarela
45 Min
Empada Galega
35 dk