Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 90 g cenoura cortada em pedaços
- 200 g leite de coco
- 45 g sumo de laranja (1 unid. aprox.)
- 4 ovos
- 25 g açúcar de coco
- 50 g mel
- 50 g farinha de coco
- 100 g trigo sarraceno
- 100 g farinha de mandioca, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g farinha de aveia s/ glúten
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 limão (raspa e sumo)
- 80 g óleo de coco derretido, mais q.b. p/ untar
Ganache
- 100 g chocolate p/ culinária (53% cacau)
- 30 g natas
- 15 g manteiga
- 10 g mel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1902 kJ / 455 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20min
Bolo de chocolate sem glúten
1h 10 min
Barras de chocolate e menta
Brak ocen
Bolo de chocolate sem glúten
45min
Bolo de amêndoa sem glúten
50 Min
Pão de sanduíche
50 Min
Cheesecake no bake
45min
Queijadas de coco e canela
40min
Bolo cru de cenoura
5 Std. 30 Min
Crepes da Joana
25 Min
Bolo de chocolate e banana com coulis de morango
1h 20min
Bolachas de manteiga Bé
35 Min