Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 100 g natas
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
Bolo
- Amido de milho q.b. p/ polvilhar
- 50 g grão-de-bico seco
- 350 g cenoura cortada em pedaços
- 250 g amêndoa s/ pele
- 3 ovos
- 150 g açúcar amarelo
- 150 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 5 g canela em pó
- 1 c. chá de fermento p/ bolos s/ glúten
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2727.3 kJ / 651.8 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 49.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.5 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 125.7 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de ricota e limão
1h
Bolo de camomila
40min
Panquecas de abóbora
40min
Bolo de amêndoa e alfarroba
1h 10min
Pães de banana e centeio
1h 35 min
Brownie de batata-doce
8h 55min
Pão de sanduíche
50min
Cheesecake no bake
45min
Bolo cru de cenoura
5h 30min
Bolo de amêndoa
35 Min
Bolo de limão light
45min
Bolo de cenoura com ganache de chocolate
1h