![Tex-Mex BBQ Brisket Tex-Mex BBQ Brisket](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/31BCC652-1F8C-4A1B-BF4B-A60F1745A27E/Derivates/912d0af4-5358-4d50-9e06-e4fc5aef3199.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dry Rub
- 3 dried ancho chilies, de-seeded and de-stemmed
-
2
dried chipotle chilies
lub 1 tsp chipotle chili powder - 1 oz black peppercorns
- ½ oz brown sugar
- 1 tbsp onion powder
- 2 tsp mustard powder
- 2 tsp dried oregano
- 1 ½ tsp garlic powder
- 1 tsp salt, to taste
- 1 tsp ground cayenne pepper
Brisket
- 64 - 80 oz beef brisket, untrimmed
- 16 oz smoked bacon, sliced
BBQ Sauce
- 6 oz fresh Roma tomatoes, quartered
- 4 oz white onions, quartered
- 3 ½ oz brown sugar
- 3 canned chipotle chilies, in adobo sauce, to taste
- 2 garlic cloves
- 2 oz apple cider vinegar
- 1 oz Worcestershire sauce
- 1 oz molasses
- 1 heaping tbsp Dijon mustard
- ¾ tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2452 kJ / 586 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Red Mole Chicken Enchiladas
1h
Chicken Tacos
1h 10min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
3h 35min
Chicken Mole
50min
Meatballs with Romesco Sauce
1 godz. 40 min
Meatloaf
1h 20min
Italian Wedding Soup
1h 15min
Chicken Enchiladas
40min
Chorizo Dip
25min
Chicken Fajita Soup
50min
Chicken Parmesan
1h 10min
Asian Sloppy Joes
1óra 50p