Tex-Mex BBQ Brisket

Tex-Mex BBQ Brisket

4.8 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
10 portions

Składniki

Dry Rub
  • dried ancho chilies de-seeded and de-stemmed
    3
  • dried chipotle chilies
    2
    1 tsp chipotle chili powder
  • black peppercorns
    1 oz
  • brown sugar
    ½ oz
  • onion powder
    1 tbsp
  • mustard powder
    2 tsp
  • dried oregano
    2 tsp
  • garlic powder
    1 ½ tsp
  • salt to taste
    1 tsp
  • ground cayenne pepper
    1 tsp
Brisket
  • beef brisket untrimmed
    64 - 80 oz
  • smoked bacon sliced
    16 oz
BBQ Sauce
  • fresh Roma tomatoes quartered
    6 oz
  • white onions quartered
    4 oz
  • brown sugar
    3 ½ oz
  • canned chipotle chilies in adobo sauce, to taste
    3
  • garlic cloves
    2
  • apple cider vinegar
    2 oz
  • Worcestershire sauce
    1 oz
  • molasses
    1 oz
  • Dijon mustard
    1 heaping tbsp
  • salt to taste
    ¾ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 586 kcal / 2452 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...