![Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81059096-B26C-43E1-A47D-6DE67490250D/Derivates/1dc51a08-5ab4-453e-9391-b8a553d15406.jpg)
Wersje kompatybilne
Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chipotle Mayonnaise
- 100 g extra virgin olive oil
- ½ lime
- 1 egg yolk, from a large egg, room temperature
- 1 - 2 chipotle chillies in adobo sauce, canned (undrained)
- ¼ tsp salt, to taste
-
15
g sour cream, any type
lub 15 g plain yogurt
Cilantro Salsa
- 115 g onions, in pieces
- 15 g extra virgin olive oil
- ½ tsp chilli powder
- ¼ tsp salt
- 1 lime
- 20 sprigs cilantro, fresh, leaves only
Corn
- 680 g water
- 3 sweet corn cobs, silks and husks removed and cobs cut in half
-
10
g pecorino, grated, to serve (see Tip)
lub 100 g Cotija cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1356 kJ / 324 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 527 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemony Apple Cider Vinaigrette
5min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 Min
Warm Spinach and Artichoke Dip
20 Min
Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling
2 Std.
Shrimp Aguachile
15 Min
Sous-Vide Turkey Breast (Metric)
3h
Pao de Alho (Crispy Flatbread) Paul (Metric)
35 min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13h 20min
Steamed Vegetables with Kefir Dressing
40 Min
Parmesan Risotto (TM6 Metric)
30 Min
Baked Sushi
1 Std. 15 Min
Biltmore Chicken Posole
1 Std. 30 Min