Pistazienkuchen

Pistazienkuchen

4.6 156 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
15 Scheiben

Składniki

  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    250 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    250 g
  • Zucker
    230 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    30 g
  • Eier
    4
  • Backpulver
    ½ Pck.
  • Salz
    2 Prisen
  • Schmand
    50 g
  • Pistazie, ungesalzen, geschält
    120 g
  • Puderzucker
    150 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Wasser
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 6 g
Kalorie 1567 kJ / 374 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...