Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Manteiga
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 50 g agrião
- 10 g sementes de mostarda
- 1 pitada de sal
Pão
- 250 g leite
- 50 g manteiga
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 5 gemas de ovo
- 480 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
-
50
g açúcar
lub 30 g mel
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1469 kJ / 351 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de alecrim e feta
25 Min
Pão de ervas aromáticas
1 Std. 40 Min
Baguetes com azeite, alho e coentros
Brak ocen
Ricota
1h 45min
Mini quiche de palmito e manjericão
1 Std. 25 Min
Dip de espinafres e alcachofra
Brak ocen
Pão libanês com especiarias
3h 20min
Smoothie verde
10min
Zabaione
15min
Bolachas de leite condensado cozido
1 Std.
Aveludado de cebola e tomilho
40min
Ricotta
50 Min