![Mouhallabieh (milk pudding) Mouhallabieh (milk pudding)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40A658EA-B535-4512-B93B-8F899FF67E34/Derivates/c6326455-eb87-4cd8-81e5-b945eb8a62e8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ tsp mastic gum (see Tips)
- 60 g white sugar
- 800 g full cream milk
- 90 g cornflour
- 20 g rose water
- 20 g orange blossom water
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 730 kJ / 173.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 36.6 mg
Alternatywne przepisy
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Arabian ice cream
10h 25min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Garlic dip (toum)
15 min
Cheese sambousek
1h 45min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min
Toum
15 min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min