Urządzenia i Akcesoria
Mouhallabieh (milk pudding)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 portions
Składniki
-
mastic gum (see Tips)¼ tsp
-
white sugar60 g
-
full cream milk800 g
-
cornflour90 g
-
rose water20 g
-
orange blossom water20 g
-
shelled unsalted pistachio nuts50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
36.6 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
730 kJ /
173.8 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 Std.
Kashta cream
10 Min
'Qamar el-din' juice
5 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Garlic dip (toum)
15 Min
Yoghurt and cucumber salad
5 Min
Traditional mint tea
25 Min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 Std. 20 Min
Bamia (okra and meat stew)
55 Min
Toum
15 Min
Tarator (tahini dip)
5 Min