Dampede thailandske fiskekager

Dampede thailandske fiskekager

2.0 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
18 stykker

Składniki

  • olie til smøring
  • kaffir limeblade, friske (se tip), uden stilk
    2 - 4
  • grønne bønner, friske trimmede
    100 g
  • forårsløg (ca. 40 g), skåret i mindre stykker
    2
    2 skalotteløg, (ca. 40 g), skåret i mindre stykker
  • hvid fisk, fileter (fx torsk, snapper, aborre), skåret i mindre stykker (3-4 cm)
    600 g
  • rød karrypasta
    30 - 50 g
  • kokosmælk
    60 g
    30 g kokosmælkepulver, opløst i 30 g varmt vand
  • æggehvide
    1
  • salt
    ½ - 1 tsk
  • vand
    1000 g
  • rød chili, frisk i tynde skiver, til pynt
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 3 stykker

Białko 22 g
Kalorie 840 kJ / 202 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie