Fisk og kartofler med tomatsauce

Fisk og kartofler med tomatsauce

4.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 portioner

Składniki

  • kartofler skåret i mindre stykker (3-4 cm)
    800 g
  • olivenolie plus ekstra til smøring
    30 g
  • kulmule bøffer (120-200 g hver)
    6
    6 hvid fisk, fileter, (120-200 g hver), alle typer hvid fisk
  • salt efter smag
    2 tsk
  • løg skåret i halve
    150 g
  • fed hvidløg
    1
  • gulerødder skåret i mindre stykker
    100 g
  • olivenolie
    30 g
  • hvidvin (opcjonalnie)
    50 g
  • tomat skåret i mindre stykker
    400 g
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • vand
    100 g
  • salt efter smag

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 33 g
Kalorie 1269 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie