Ørred med hollandaisesauce

Ørred med hollandaisesauce

4.3 6 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 portioner

Składniki

  • vand
    750 g
  • kartofler skåret i stykker (3-4 cm)
    350 g
  • salt
    1 ½ tsk
  • grøntsager (fx asparges, blomkål delt i buketter, gulerødder skåret i mindre stykker)
    350 g
  • sort peber, stødt efter smag
    ¼ tsk
  • ferske ørreder (ca. 220 g hver), rensede og skrabet for skæl
    2
  • citroner (inklusive citron til servering)
    2
Hollandaise sauce
  • smør skåret i mindre stykker
    100 g
  • æggeblommer
    4
  • hvidvin
    50 g
  • citronsaft friskpresset
    10 g
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt efter smag
    ¼ tsk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 44 g
Kalorie 3694 kJ / 882 kcal
Tłuszcz 59 g
Błonnik 7.1 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie