Lasagne bolognese

Lasagne bolognese

3.6 11 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 portioner

Składniki

  • parmesanost i mindre stykker (3 cm)
    100 - 200 g
Bolognese sauce
  • blandede grøntsager (bladselleri, gulerødder og løg), i mindre stykker
    200 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    40 g
  • blandet hakket kød (halvt svinekød og halvt oksekød)
    800 g
  • tør hvidvin
    100 g
  • hakkede tomater fra dåse
    300 g
  • salt efter smag
    1 - 1 ½ tsk
  • sort peber, stødt efter smag
    ½ - 1 tsk
Bechamel sauce
  • mælk
    1000 g
  • smør skåret i mindre stykker
    80 g
  • hvedemel
    100 g
  • salt
    1 tsk
  • muskatnød, stødt
    1 - 2 knivspidser
Lasagne
  • smør til smøring og topping
  • tørrede lasagneplader ca. 12 stk (10 cm x 20 cm)
    250 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 50 g
Kalorie 4161 kJ / 994 kcal
Tłuszcz 64 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie