Squid Crackers, Oyster Emulsion, Frozen Cucumber

Squid Crackers, Oyster Emulsion, Frozen Cucumber

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 50 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
14 portions

Składniki

Oyster Emulsion
  • fresh oysters (weight including shells)
    400 g
  • breadcrumbs
    110 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    50 g
  • rapeseed oil
    600 g
  • fine sea salt to taste
  • lemon juice to taste
  • ground black pepper to taste
Garnish
  • cucumber peeled, deseeded
    ½
  • fine sea salt for sprinkling
Squid Crackers
  • long grain rice
    325 g
  • fish stock hot
    650 g
  • squid ink, liquid
    5 g
  • lemon juice to taste
  • fish sauce
    5 g
  • rapeseed oil for frying
  • fine sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • borage leaves, small, cut in half lengthways, for garnish
  • vinegar powder for garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 528.2 kcal / 2210.1 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 44.4 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 279 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...