Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oyster Emulsion
- 400 g fresh oysters (weight including shells)
- 110 g breadcrumbs
- 50 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 600 g rapeseed oil
- fine sea salt, to taste
- lemon juice, to taste
- ground black pepper, to taste
Garnish
- ½ cucumber, peeled, deseeded
- fine sea salt, for sprinkling
Squid Crackers
- 325 g long grain rice
- 650 g fish stock, hot
- 5 g squid ink, liquid
- lemon juice, to taste
- 5 g fish sauce
- rapeseed oil, for frying
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- borage leaves, small, cut in half lengthways, for garnish
- vinegar powder, for garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2210.1 kJ / 528.2 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 44.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 279 mg
Alternatywne przepisy
Crème caramel (flan)
3h
Aurore Sauce (Tomato Béchamel)
15min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 godz.
Beetroot Gravadlax
48 Std. 20 Min
Panna Cotta
6 godz. 15 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 Min
Mayonnaise
5 Min
Apples with Cider Sabayon Sauce
40 min
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3h
Fruit sauce (coulis)
10 Min
Tiramisu
5h 20 min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 godz. 15 min