Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g de caramelo líquido
- 8 plátanos cortados en rodajas de 1 cm (aprox. 800 g)
- 2 cucharadas de azúcar
- 1 chorrito de zumo de limón
Masa
- 120 g de harina de repostería
- 120 g de azúcar
- 140 g de leche
- 2 huevos
- 1 pellizco de sal
- piel de limón rallada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1993 kJ / 476 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 103.9 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Pastel francés con fresas (millasson)
1 godz. 10 min
Bizcocho de quesitos al vapor
1 godz. 10 min
Bavaroise de sandía
5h
Flan de pera a la vainilla
3h 15min
Natillas de naranja con chocolate
2h 15min
Bizcocho con melocotón y dulce de leche
1 godz. 20 min
Tarta flan de galletas y plátano
4h 30min
Tarta de melocotón
1h 15min
Bizcocho esponjoso de miel
1 godz. 45 min
Tarta de naranja
5h
Tarta de piña al revés
40 min
Bizcocho de piña
50 min