Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa hojaldrada
- 300 g de harina de repostería
- 400 g de mantequilla muy fría (en trozos pequeños de 1-2 cm)
- 200 g de harina de fuerza
- 180 g de agua muy fría
- 1 cucharadita de sal
Formado y cocción
- 180 g de chocolate con leche
- 1 huevo batido (para pintar)
- 4 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 269.9 mg
Alternatywne przepisy
Palmeritas de hojaldre
1 Std. 15 Min
Xuxos de crema
1j 30 menit
Canastas de queso y espárragos
1j
Tartaletas de huevo y jamón
30 min
Masa de hojaldre clásica
7 Std.
Canutillos de crema
3sa
Croissants de mantequilla (Desayuno con diamantes)
5h 30min
Pastel arcoiris
2j
Croissant de masa brioche hojaldrada
6h 40min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2j 30 menit
Rosquillas americanas (doughnuts)
2j 10 menit
Ensaimadas individuales
9h