Cheesecake mit Karamellsauce

Cheesecake mit Karamellsauce

4.2 93 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

Boden
  • Vollkorn-Butterkekse (z.B. Leibniz), halbiert
    300 g
  • Butter weich, in Stücken
    80 g
  • Zimt
    1 TL
  • Honig flüssig
    1 TL
Füllung
  • Zucker
    100 g
  • Vanilleschote
    ½
  • Eier
    2
  • Mascarpone
    250 g
  • Vanillejoghurt
    150 g
  • Maisstärke
    20 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Sahne
    90 g
Karamellsauce und Fertigstellung
  • Karamell-Bonbons, weich (z.B. Sahne-Muh-Muhs)
    200 g
  • Sahne
    60 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 1733 kJ / 414 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...