Kikærtesuppe med spinat

Kikærtesuppe med spinat

2.3 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 portioner

Składniki

  • spinatblade, friske hakket groft efter smag
    300 g
  • tørrede kikærter
    100 g
  • vand
    800 g
  • salt
    1 tsk
  • løg skåret i mindre stykker (3 cm)
    200 g
  • olivenolie
    30 g
  • gulerødder skåret i mindre stykker (3 cm)
    250 g
  • fed hvidløg
    3
  • majroer (opcjonalnie) skåret i mindre stykker (3 cm)
    100 g
  • sort peber, stødt
    1 knivspids

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 408 kJ / 98 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie