Grøntsagssuppe

Grøntsagssuppe

4.8 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portioner

Składniki

  • kartofler skåret i mindre stykker
    300 g
  • tomater skåret i halve
    100 g
  • løg skåret i halve
    80 g
  • fed hvidløg
    1
  • blandede grøntsager (fx gulerødder, majroer, porrer), skåret i mindre stykker
    400 g
  • persille, frisk
    2 kviste
  • salt tilpasset efter smag
    ½ tsk
  • sort peber, stødt efter smag
    ¼ - ½ tsk
  • vand tilpasset efter smag
    600 g
  • smør
    20 g
    20 g olivenolie

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2 g
Kalorie 375 kJ / 90 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie