Urządzenia i Akcesoria
Biskuittörtchen Opéra
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 24 godz.
20 Portionen
Składniki
Dunkle Glasur
-
Gelatine (1,9 g/Blatt) und eine Schüssel mit kaltem Wasser2 Blätter
-
Wasser90 g
-
Zucker110 g
-
Vollrahm65 g
-
Kakaopulver35 g
Kaffeesirup
-
starker Kaffee300 g
-
Zucker150 g
-
löslicher Kaffee10 g
Joconde-Biskuit
-
Eier ganz4
-
Eigelbe4
-
gemahlene Mandeln220 g
-
Zucker275 g
-
Eiweiss4
-
Weissmehl100 g
Schoggi-Ganache
-
dunkle Schokolade, 70 % Kakao170 g
-
Vollrahm40 g
-
Vollmilch120 g
-
Butter20 g
Kaffeemousseline
-
Vollmilch350 g
-
löslicher Kaffee10 g
-
Maisstärke40 g
-
Zucker80 g
-
Eigelbe4
-
Butter175 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
1752 kJ /
419 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles Schoggi!
45 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Aprikosen-Schoggipraliné-Törtchen
24 godz.
Schoggi-Praliné-Dacquoise
1 godz. 5 min
Krokante Schoggi-Torte
15 godz.
Schoggi-Himbeer-Croustillant
16 godz.
Schoggi-Eclairs
1 godz. 15 min
Schoggi-Brownie mit Pepp
12 godz.
Orangenrolle
30 min
Caramel-Macarons
1 godz. 50 min
Mini-Donuts
2 godz. 45 min
Blechkuchen mit Erdnussbutter und Chocolate-Chips
1 godz. 20 min
Basic-Cheesecake
10 godz.
Zimt-Nuss-Schnecken
2 godz. 10 min