Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g vin roșu (ex. Beaujolais sau Dolcetto)
- 100 g zahăr
- 1 linguriță miere
- 2 bețe de scorțișoară (cca. 5 g)
- 3 cuișoare
- 800 g pere, curățate, tăiate sferturi, fără cotor
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Salată mediteraneană caldă, cu cușcuș
30min
Curry de linte cu dovleac la aburi
1h 15min
Sorbet de grapefruit și vin spumant
Brak ocen
Salată de radicchio cu arpacaș și linte
Brak ocen
Ricotta coaptă cu ierburi
Brak ocen
Chiftele de somon
2h 20min
Salsa dulce-acrișoară cu ardei
40min
Bavareză de sparanghel
Brak ocen
Papiote cu ananas
Brak ocen
Dim sum „Shao mai”
Brak ocen
Chutney de mango
1h 20min
Rulouri de pui cu mere, cartofi dulci și sos curry
1 Std. 25 Min