Taart van appelcrumble en meringue

Taart van appelcrumble en meringue

4.5 20 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 porties

Składniki

Kruimeldeeg
  • ongezouten boter gekoeld en in stukken
    200 g
  • bloem
    400 g
  • eierdooiers
    4
  • bakpoeder
    1 tl
  • natuurlijk vanille-extract
    1 tl
  • bloemsuiker
    50 g
  • ongezouten boter
Appelmengsel
  • appels (alle soorten) geschild, klokhuis verwijderd en in vieren gesneden
    1500 g
  • kaneel
    ½ tl
  • suiker
    40 g
Meringuevulling
  • eiwitten
    4
  • bloemsuiker
    150 g
  • kaneel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 6 g
Kalorie 1940 kJ / 461 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...