Chocoladetaart en gezouten karamel

Chocoladetaart en gezouten karamel

3.3 6 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 porties

Składniki

Chocolade zanddeeg
  • boter op kamertemperatuur, in stukken (1-2 cm), en meer om in te vetten
    125 g
  • suiker
    125 g
  • vanillestokje enkel het merg
    1
  • ei
    1
  • bakpoeder
    1 afgestreken tl
  • zout
    1 snuifje
  • cacaopoeder, ongezoet
    25 g
  • bloem
    200 g
Karamel gezouten boter
  • zachte boter in stukken
    90 g
  • zout (Fleur de sel)
    1 afgestreken tl
  • suiker
    100 g
  • room, min. 30% vet
    120 g
Chocolade-ganache
  • pure chocolade, 70% cacao in stukken of callets
    180 g
  • room, min. 30% vet
    160 g
Afwerking
  • hazelnoot granola
    3 el

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 5.3 g
Kalorie 2033 kJ / 486 kcal
Tłuszcz 34.3 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 41.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...