Urządzenia i Akcesoria
Chocoladetaart en gezouten karamel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 porties
Składniki
Chocolade zanddeeg
-
boter op kamertemperatuur, in stukken (1-2 cm), en meer om in te vetten125 g
-
suiker125 g
-
vanillestokje enkel het merg1
-
ei1
-
bakpoeder1 afgestreken tl
-
zout1 snuifje
-
cacaopoeder, ongezoet25 g
-
bloem200 g
Karamel gezouten boter
-
zachte boter in stukken90 g
-
zout (Fleur de sel)1 afgestreken tl
-
suiker100 g
-
room, min. 30% vet120 g
Chocolade-ganache
-
pure chocolade, 70% cacao in stukken of callets180 g
-
room, min. 30% vet160 g
Afwerking
-
hazelnoot granola3 el
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portie
Białko
5.3 g
Kalorie
2033 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
34.3 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
41.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gek op chocolade
10 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
De wafels van de foor
3 godz.
Hersenen cupcakes
1 godz. 40 min
Brownies
50 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Gemengde bessen taartjes
Brak ocen
Zwart-Wit Muffins
1 godz.
Driedubbele chocoladetaart
2 godz. 30 min
Cannelloni met spinazie en ricotta
1 godz. 30 min
Suikerpasta
1 godz. 10 min
Chocoladeroomijs
12 godz.
Amandel Spritz-koekjes
1 godz.
Chocolade Moelleux
15 min