Zuppa di mandorle, aglio e olio di oliva

Zuppa di mandorle, aglio e olio di oliva

4.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 porzioni

Składniki

  • di mandorle crude pelate
    200 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di mollica di pane bianco, (del giorno prima)
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    70 g
  • di aceto di Sherry
    30 g
  • di acqua fredda
    800 - 1000 g
  • acini di uva bianca pelata, (per guarnire)
    20 - 30
  • di mandorle affettate a lamelle tostate, (per guarnire)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 406 kcal / 1696 kJ
Białko 9.73 g
Tłuszcz 34.74 g
Węglowodany 13.47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...