Kipsatés met pindasaus

Kipsatés met pindasaus

4.6 7 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
30 stuks

Składniki

  • kippenborst filets, zonder vel
    1200 g
Marinade
  • uien gehalveerd
    2
  • teentjes knoflook
    3 - 4
  • gember, vers 3 cm, in dunne schijfjes
    1 stuk
    2 tl gemalen gember
  • gemalen koriander
    3 tl
  • gemalen komijn
    3 tl
  • citroengras, vers gevriesdroogd of gemalen
    2 tl
  • lichte sesamolie van ongeroosterde sesamzaadjes
    50 g
  • sojasaus
    50 g
  • sambal oelek
    2 tl
Pindasaus
  • geroosterde gezouten pinda's
    200 g
  • teentje knoflook
    1
  • groene curry pasta
    20 g
    20 g gele curry pasta
  • lichte sesamolie van ongeroosterde sesamzaadjes
    1 el
  • limoensap
    1 el
    1 el citroensap
  • kokosmelk
    400 g
  • suiker
    20 g
  • zout
    ½ tl

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stuk

Białko 12 g
Kalorie 538 kJ / 129 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...