Volkorenpasta met garnalen en crème van kikkererwten

Volkorenpasta met garnalen en crème van kikkererwten

3.0 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porties

Składniki

  • sjalotten
    20 g
    1 teentje knoflook
  • verse rozemarijn gewassen en gedroogde naaldjes
    1 takje
  • extra vergine olijfolie plus extra naar believen
    30 g
  • wortelen in stukken (3-4 cm)
    20 g
  • selder in stukken (3-4 cm)
    20 g
  • witte kikkererwten, uit blik uitgelekt
    180 g
  • water
    200 g
  • fijn zout
    ½ tl
  • volkorenpasta, gedroogd, het type fusilli of ander type volkorenpasta (bv. macaroni, penne etc.)
    100 g
  • gepelde garnalen (opcjonalnie) vers
    60 g
  • extra vergine olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper (opcjonalnie)
    2 snuifjes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 18 g
Kalorie 1987 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 9 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...