Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Cake
- 10 unsalted butter, in pieces, room temperature, plus extra, to grease
- 8 large eggs
- 6 oz sugar, divided
-
5
oz almonds
lub 5 oz hazelnuts - 10 oz dark chocolate (70% cocoa), cut into pieces
Ganache
- 7 oz dark chocolate (70% cocoa), cut into pieces
- 6 oz heavy whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2035.9 kJ / 486.6 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten Free Almond Cake with White Chocolate Topping
2h 50min
Béarnaise sauce
15 Min
Chocolate Ice Cream
12h
Chocolate Mousse
3sa 20 dk
Chocolate Icing (Ganache)
20 min
Chocolate Avocado Cake (Bill Yosses)
2h 40min
Jambalaya, Spicy Soup and Fruit Crumble
1 godz. 45 min
Gluten Free Lemon Cupcakes
1h 15min
Gluten Free Ham and Mushroom Pizza
30 min
Chocolate Marquise
4 Std. 55 Min
Vegetable Stock Paste
45 min
Chocolate Lava Cake
45 min