Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- ½ cubetto di lievito (20 g)
- 400 g di farina bianca
- 30 g di olio di oliva + q.b. per oliare
- 1 ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 300 g di mozzarella, a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di pomodori, senza semi e a pezzi (vedere consiglio)
- 40 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 6 foglie di basilico, fresche, lavate ed asciugate
- 100 g di prosciutto cotto, a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3558 kJ / 851 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia della domenica in due varianti
2 Std. 10 Min
Panini del 1° Agosto
1h 10 min
Torta salata con funghi
45min
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Gattò di patate
1 Std. 30 Min
Muffin alla vaniglia e gocce di cioccolato al vapore
55 Min
Mini calzoni
1 godz. 20 min
Tortiglioni salmone e gamberetti
40 min
Pizza alle verdure
2h 5min
Biscotti al vin brûlé
2 Std. 40 Min
Arancini di riso
3h 5 min
Frittata di zucchine
40 min