
Urządzenia i Akcesoria
Calzone
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porzioni
Składniki
Impasto
-
di acqua220 g
-
di zucchero1 cucchiaino
-
di lievito (20 g)½ cubetto
-
di farina bianca400 g
-
di olio di oliva + q.b. per oliare30 g
-
di sale1 ½ cucchiaino
Ripieno
-
di mozzarella a pezzi (2-3 cm)300 g
-
di pomodori senza semi e a pezzi (vedere consiglio)400 g
-
di olio di oliva40 g
-
di sale1 cucchiaino
-
di basilico fresche, lavate ed asciugate6 foglie
-
di prosciutto cotto a listarelle100 g
Wartości odżywcze na 1 porzione
Kalorie
851 kcal /
3558 kJ
Białko
40 g
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
75 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Delizie da forno
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria