Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g de cebada perlada
- 75 g de zanahoria, pelada y sin puntas
- 1 rama de apio, sin puntas ni hojas, cortada en trozos
- 1 pechuga de pollo, sin piel, chica, cortada a la mitad con todo y hueso
- ¼ de cebolla
- 1 diente de ajo
- 2 cm de jengibre, pelado (opcjonalnie)
- 3 ramas de cilantro
- 1350 g de agua
- 2 ½ cditas de sal fina
- 250 g de calabacita, sin puntas ( 2 pzas aprox.)
- limón verde, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 298 kJ / 71 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de pollo con arroz
35 dk
Arroz rojo
1h 25min
Caldo de pollo básico
35 dk
Frijoles negros
14h
Ensalada de nopales
20 dk
Caldo de res
1h 15min
Picadillo con rajas
25 min
Sopa de verduras y albóndigas
40 dk
Picadillo
25 min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Tostadas de picadillo
1 Std. 10 Min
Salpicón de res
1sa