![Tomato Focaccia Tomato Focaccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/303B313E-3F09-4D6C-9861-DE3913B31231/Derivates/FF2483CA-F234-4533-B5ED-1D4B528C1C76.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g strong white bread flour
- 1 tsp sugar
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 350 g water
- 1 tsp salt
- 30 cherry tomatoes, halved
- 2 Tbsp fresh rosemary, chopped
- 1 tsp coarse sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 716 kJ / 171 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Focaccia
3 Std.
Pitta Bread
2h
Mini Oregano Focaccias
3 Std. 40 Min
Mini Everything Bagels
1h 20 min
Dill and Feta Flatbread
1h 20 min
Estonian Kringle (Estonia)
1 Std. 40 Min
Cheese crackers
2 Std. 30 Min
Frozen Yoghurt Bark (TM5)
6h 10min
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2h
Baguettes
3h 45min
Cranberry Almond Financier
1 Std.
Pain d'Epi
2 Std. 40 Min