Urządzenia i Akcesoria
Apple Strudel
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour370 g
-
medium egg1
-
sunflower oil70 g
-
water120 g
-
white wine vinegar1 tsp
-
fine sea salt½ tsp
Apple Filling
-
hazelnuts100 g
-
unsalted butter diced130 g
-
breadcrumbs80 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
sugar100 g
-
1 ½ tsp natural vanilla extractvanilla sugar, homemade1 Tbsp
-
lemon juice20 g
-
rum (opcjonalnie)20 g
-
apples peeled750 g
-
raisins80 g
Assembly
-
plain flour for dusting
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1721 kJ /
411 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesecake (baked)
7 Std. 20 Min
Lemon Tart
4 Std. 30 Min
Chocolate Chestnut Cheesecake
1 Std. 45 Min
Apple Buckle Cake (TM5)
2 Std.
Chocolate and Pear Cake
1 Std. 30 Min
Apple tart
1 Std.
Rice pudding
1 Std.
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Profiteroles
2 Std. 15 Min
Berry Mousse
4 Std. 50 Min
Fruit Tart with Camomile Custard
2 Std.
Cappuccino Cake
2 Std.