Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 370 g plain flour
- 1 medium egg
- 70 g sunflower oil
- 120 g water
- 1 tsp white wine vinegar
- ½ tsp fine sea salt
Apple Filling
- 100 g hazelnuts
- 130 g unsalted butter, diced
- 80 g breadcrumbs
- 1 tsp ground cinnamon
- 100 g sugar
-
1
Tbsp vanilla sugar, homemade
lub 1 ½ tsp natural vanilla extract - 20 g lemon juice
- 20 g rum
- 750 g apples, peeled
- 80 g raisins
Assembly
- plain flour, for dusting
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1721 kJ / 411 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
2h 10 min
Choux Pastry
2 godz.
Beef Goulash with Bread Dumplings
1 Std. 30 Min
Coulibiac
2 Std. 15 Min
Apple tart
1 Std.
Limoncello Tarts
3h 15min
Profiteroles
2 Std. 15 Min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Ham and Onion Bread
30 min
Chocolate and Pear Cake
1 Std. 30 Min
Berries and Cream Layer Cake
2 Std. 15 Min
Normandy Apple Flan
1h 25min