Estonian Kringle (Estonia)
TM6 TM5 TM31

Estonian Kringle (Estonia)

4.8 (119 ocen)

Składniki

Dough

  • 30 g sugar
  • 1 lemon, thin peelings of skin only (opcjonalnie)
  • 120 g milk
  • 30 g unsalted butter, diced
  • 15 g fresh yeast, crumbled
    lub 1 ½ tsp dried instant yeast
  • 1 egg yolk, from medium egg
  • 300 g strong white bread flour, plus extra for dusting
  • 1 pinch fine sea salt

Filling

  • 50 g halved walnuts
    lub mixed candied fruit
  • 50 g unsalted butter, soft
  • 60 g sugar
  • 2 Tbsp ground cinnamon

Icing

  • 20 g egg whites, lightly beaten
  • 50 g icing sugar

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1434.9 kJ / 342.9 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
48.7 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Błonnik
2.9 g
Sód
30.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy