Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 30 g sugar
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 120 g milk
- 30 g unsalted butter, diced
-
15
g fresh yeast, crumbled
lub 1 ½ tsp dried instant yeast, crumbled - 1 egg yolk, from medium egg
- 300 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine sea salt
Filling
-
50
g halved walnuts
lub mixed candied fruit - 50 g unsalted butter, soft
- 60 g sugar
- 2 Tbsp ground cinnamon
Icing
- 20 g egg whites, lightly beaten
- 50 g icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1434.9 kJ / 342.9 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 30.4 mg
Alternatywne przepisy
Hazelnut chocolate brioche
2h
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3h 45min
Milk Bread
2h 20 min
Star Pizza
1h 45 min
Pesto Star Bread
2u. 50min
Almond Easter Sheep
2u. 45min
Herb Bread
1h 10 min
Mango Swiss Roll
40 min
Cheese Straws
30 min
Christmas Tree Pull-apart Bread
2h 20 min
Blueberry and White Chocolate Traybake
1h
Amaretti
35 min