Urządzenia i Akcesoria
Brioche
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 slices
Składniki
-
milk20 g
-
2 tsp dried instant yeast, (8 g)fresh yeast crumbled20 g
-
bread flour plus extra for dusting350 g
-
eggs4
-
sugar to taste60 - 100 g
-
salt1 tsp
-
butter, unsalted cut in pieces, plus extra for greasing170 g
-
egg yolk lightly whisked, for glazing1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
5 g
Kalorie
836 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baguettes
3 godz. 45 min
Berry Mousse
4 godz. 50 min
Baked spinach and eggs
35 min
Plain Yoghurt
14 godz.
Choux Pastry
2 godz.
Apple tart
1 godz.
Apple Strudel
1 godz. 45 min
Rice pudding
1 godz.
Potato and Vegetable Purée
40 min
Almond and Matcha Cake
1 godz. 10 min
Crème Pâtissière
15 min
Sourdough-style Loaf
122 godz. 45 min