Urządzenia i Akcesoria
Brioche
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 slices
Składniki
-
milk20 g
-
2 tsp dried instant yeast, (8 g)fresh yeast crumbled20 g
-
bread flour plus extra for dusting350 g
-
eggs4
-
sugar to taste60 - 100 g
-
salt1 tsp
-
butter, unsalted cut in pieces, plus extra for greasing170 g
-
egg yolk lightly whisked, for glazing1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
5 g
Kalorie
836 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom-filled Buns
1 Std. 20 Min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 Std. 20 Min
Marble cake
2 Std.
Barbecue Sauce
20 Min
Crêpes
1 Std. 15 Min
Coconut cake
1 Std. 20 Min
Sandwich Bread
3 Std.
Profiteroles
2 Std. 15 Min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Curry Bread Rolls
2 Std. 10 Min
Pogača (bread)
3 Std.
Cheese crackers
2 Std. 30 Min