Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g water, plus 100 g very hot water for baking
-
1
tsp dried instant yeast (4 g)
lub 10 g fresh yeast, crumbled - oil, for greasing
- 500 g strong white bread flour, plus extraw for dusting
- 1 ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2531 kJ / 604 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 6.2 g