Victoria Sponge
TM6 TM5 TM31

Victoria Sponge

4.0 (225 ocen)

Składniki

Sponge

  • 170 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
    lub margarine, plus extra for greasing
  • 170 g caster sugar
  • 3 medium eggs
  • 170 g self-raising flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp bicarbonate of soda
  • 1 tsp natural vanilla extract (opcjonalnie)

Filling

  • 100 g jam (e.g. strawberry and raspberry)
  • 200 g double cream
  • 150 g raspberries
  • 1 Tbsp icing sugar, for dusting

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1596.1 kJ / 381.5 kcal
Białko
4.7 g
Węglowodany
39.6 g
Tłuszcz
23.1 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Błonnik
1.5 g
Sód
402.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy