Lískoořechový meringue dort s banánovo-karamelovým krémem

Lískoořechový meringue dort s banánovo-karamelovým krémem

3.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 kusů

Składniki

Lískoořechový korpus
  • slunečnicový olej na vymazání
  • 250 gramů krystalového cukru
  • 150 gramů lískových ořechů
  • 5 bílků
  • 1 polévková lžíce bílého vinného octa
Krém
  • 75 gramů karamelových bonbónů (např. werther's)
  • 1 banán (cca 120 gramů)
  • 100 gramů smetany, min. 30 % tuku vychlazené
Poleva
  • 100 gramů hořké čokolády na malé kousky
  • 80 gramů smetany, min. 30 % tuku
  • 1 čajová lžička přírodního vanilkového extraktu
Sestavení dortu
  • 50 gramů hořké čokolády celé
  • 35 gramů lískových ořechů oloupaných a opražených

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kus

Białko 6 g
Kalorie 1461 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...