Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g pistácio
- 730 g leite condensado
- 100 g chocolate em pó
- 40 g manteiga
- Manteiga q.b. p/ untar e moldar
- 14 mirtilos p/ rechear
- 30 g coco ralado p/ envolver
- 14 amêndoas s/ pele p/ rechear
- 50 g amêndoa granulada torrada p/ envolver
- Pistácio q.b. p/ rechear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 381.3 kJ / 91.1 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 43.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bombons de creme de chocolate e avelã
2 Std.
Mousse de três chocolates
6h 20min
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Bombons de chocolate branco
2 Std.
Estrelinhas de Natal
8ωρ. 15 λεπτ.
Creme de manteiga
5 λεπτ.
Brigadeiro de maracujá
3 Std. 30 Min
Mousse de três chocolates com crocante de cacau
5ωρ.
Cheesecake de chocolate
4 Std. 10 Min
Bombons de avelã e amêndoa
1ωρ.
Bombons de caramelo
2 Std.
Brigadeiros
1ωρ. 30 λεπτ.